Cele mai bune facilitati de creditare a firmelor

Data publicarii: 09-05-2011 | Finante-Banci



Pe masura ce economia isi revine, bancile par a prinde curaj pentru a credita IMM-urile, bazandu-se in cea mai mare parte pe acorduri cu BEI si BERD.

 O mare problema cu care s-au confruntat IMMurile in perioada crizei, pe langa contractarea puternica a pietelor de desfacere, a fost deprecierea drastica a garantiilor. In acest context, accesul IMM-urilor la credite aproape ca a fost blocat. Asta pana cand bancile au inceput treptat sa incheie conventii cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), potrivit unei analize a revistei "Capital".

Nu intamplator, cele mai bune produse de finantare a afacerilor mici si mijlocii din Romania sunt considerate cele cu garantii de la stat, conform presedintelui CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu. 

Pentru credite mai mici, de 200.000-400.000 lei, garantia statului poate fi solicitata si obtinuta in scurt timp dupa o simpla verificare din partea Fondului de Garantare, spune Irina Constantinescu, director in cadrul FNGCIMM. Aprobarea garantiei de catre Fond dureaza in medie o saptamana. Facilitatea reprezinta un ajutor de minimis si se acorda in limita a 200.000 euro.

Integral in Evenimentul Zilei