Bancile asteapta avizul BNR pentru a da startul programului Prima casa 4

Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci



"Ministerul Finantelor a dezvoltat un program de obligatiuni pe termen mediu (MTN - n.r), cu consultanta din partea bancilor internationale. Urmeaza sa aiba o prima emisiune intr-o luna sau in jur de o luna si aceasta va acorda acces pe o baza regulata, la rate foarte competitive, la bani de pe piata eurobondurilor. 

Dominic Bruynseels, presedintele BCR, spune ca banca centrala evalueaza impactul asupra normelor prudentiale, rezultat din injumatatirea garantiilor oferite de stat Oficialul se asteapta ca sistemul bancar sa incheie anul pe profit

Startul in noul program ,,Prima casa", prin care garantia de la stat va acoperi doar jumatate din valoarea imprumutului, se va da in momentul in care Banca Nationala a Romaniei va termina de evaluat toate riscurile legate de normele de creditare, a precizat ieri presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

In Monitorul Oficial au fost deja publicate normele de aplicare pentru cea de-a patra etapa a programului guvernamental, conditiile de creditare ramanand in mare parte aceleasi ca in editiile anterioare. Astfel, dobanzile la euro sunt Euribor la 3 luni alaturi de o marja de maximum 4,5%, iar la creditele in lei marja este de maximum 2,5% la care se adauga Robor la 3 luni. Totodata, vor putea accesa imprumuturi in cadrul noului program guvernamental si cei care detin o locuinta de cel mult 50 mp. Avansul ramane 5%, presedintele BCR recunoscand ca acesta reprezinta principalul beneficiu al programului ,,Prima casa".

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: