Piata auto nu iese din criza in acest an

Data publicarii: 10-05-2011 | Auto



Jerome de Haan, seful operatiunilor din Europa Centrala si de Sud-Est a producatorului de autoturisme Mazda, crede ca piata auto romaneasca nu-si va reveni in acest an. Intr-un interviu acordat "Adevarul", Jerome de Haan vorbeste despre provocarile din Romania si de planurile de viitor ale companiei japoneze.

Piata auto romaneasca nu va recupera in acest an pierderile inregistrate in timpul crizei, in ciuda iesirii tehnice din recesiune, crede Jerome de Haan, directorul diviziei pentru Europa Centrala si de Sud-Est a producatorului japonez de autoturisme Mazda. "In general, revenirea are loc mai incet decat credeam", a declarat Jerome de Haan, directorul diviziei pentru Europa Centrala si de Sud-Est a Mazda. "Personal, cred ca rata somajului are o influenta mare asupra industriei auto, nu doar cifrele privind PIB si cresterea economica", a adaugat acesta.

Criza si-a lasat amprenta asupra vanzarilor Mazda in Romania. "Bineinteles, vanzarile au scazut fata de nivelul de varf din 2008. Ne asteptam ca vanzarile din Romania sa stagneze in acest an", a adaugat acesta. Chiar si asa, diferentele dintre piata autohtona si celelate din regiune raman vizibile. Polonia, Cehia, Slovacia si Ucraina au recuperat mai repede pierderile din acest sector. Bulgaria, Serbia si Croatia isi revin la fel de greu ca noi, iar Ungaria este inca in declin. "Ceea ce am inteles astazi, si uneori uitam acest lucru, este ca aici, in Europa de Est, criza a fost mult mai grava."

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: