Sistemul bancar revine pe castig in 2011

Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci



Sistemul bancar este de asteptat sa incheie anul pe profit in acest an, conform standardelor locale de contabilitate, a spus astazi Dominic Bruynseels, CEO al Bancii Comerciale Romane, cea mai mare banca locala.

 In 2010, sistemul bancar a inregistrat o pierdere de 304 milioane de lei. 

Seful BCR se asteapta la o revigrare a creditarii in perioada urmatoare, mai intai in sectorul companiilor si apoi in sectorul retail, pe masura ce economia isi va relua cresterea. "Cresterea economica va accelera ceea ce va crea oportunitati de creditare", a spus Bruynseels. Pentru acest an, analistii BCR intrevad o majorare a PIB de 2%. 

In ultimul timp, creditele neperformante si-au incetinit cresterea in cadrul BCR, in special datorita evolutiei pe segmentul retail, unde "situatia s-a stabilizat", ceea e nu se poate spune insa de evolutia creditelor adresate companiilor.

Totodata, "pe segmentul retail evolutia restructurarilor de credite este pozitiva. Pe partea de companii situatia este mai putin buna. Exista restucturari de credite pentru unele companii din anumite domenii unde restructurarile nu au dat roade si am putea vedea o crestere a creditelor neperformante", a spus Bruynseels.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: