Firmele vor adanci gaura neagra a bancilor

Data publicarii: 10-05-2011 | Finante-Banci

Bruynseels: Rata creditelor neperformante pe retail s-a stabilizat, dar situatia pe partea de companii va continua sa se inrautateasca .

Seful BCR se  asteapta la o revenire graduala a pietei, insa numai cand cresterea economica se va accelera.

Rata creditelor neperformante s-a stabilizat pe segmentul de retail sub 20%, dar situatia pe partea de companii va continua sa se inrautateasca si nu va inregistra o ameliorare decat pe masura ce economia isi va reveni, considera presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels. "Formarea de credite neperformante noi s-a redus, sustinuta de stabilizarea situatiei pe retail si in contextul in care doar sectorul corporate a contribuit la formarea de imprumuturi neperformante in primul trimestru. (...) Ma astept ca per total volumul creditelor neperformante sa inceapa sa scada. Sunt increzator ca odata cu revenirea care va avea loc in economie in urmatoarele 12 luni, creditarea va creste si asta va accelera scaderea ratei de credite neperformante", a spus Bruynseels, citat de Mediafax. 

Acesta a mentionat ca rata creditelor neperformante pe segmentul de retail s-a stabilizat la 19,3%. "Rata creditelor neperformante va mai creste pe partea de corporate. Ne asteptam la o revenire graduala a pietei, dar numai cand cresterea economica se va accelera, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra fluxului de numerar", a continuat seful BCR.

Integral in Curierul National


Ultimele stiri pe BankNews.ro: