Bancile mari tureaza iar motoarele creditarii

Data publicarii: 11-05-2011 | Finante-Banci



Cea mai mare banca din Romania si cel mai mare intermediar de pe piata locala anunta intensificari substantiale ale activitatii in primul trimestru al acestui an.

Activitatea de creditare a bancilor da semne de revenire. BCR, cea mai mare banca locala, si-a anuntat revenirea in forta pe piata creditelor de consum si spune ca, in ultima luna si jumatate, a acordat, in medie, 1.500 de imprumuturi pe zi. In acelasi timp, cel mai mare broker local, Kiwi Finance, se poata lauda cu o crestere de peste 130% a activitatii de intermediere in primele trei luni ale acestui an pe fondul avansului luat de imprumuturile garantate. Kiwi a intermediat de la infiintare pana in prezent credite de aproximativ 550 milioane euro pentru 100.000 de clienti.

Semne bune, dar situatia se poate schimba

Aparenta revenire a economiei a provocat si o crestere a increderii populatiei in propriul viitor, ceea ce a generat, pentru moment, o expansiune a cererii de credite. De asemenea, bancile par dispuse sa isi reia activitatea de creditare. "BCR a cam iesit in ultimii ani din zona creditelor de consum. Acum vrem sa dam mesajul ca BCR este pregatita sa imprumute si ca, daca oamenii vor un imprumut, sa vina la BCR... Am fost placut surprinsi de cererea ridicata. Au fost 75.000 de aplicatii in ultimele 6 saptamani, si am dat in jur de 1.500 de credite de consum pe zi", spune Dominic Bruynseels, presedintele BCR. 

Integral in Romania Libera


Ultimele stiri pe BankNews.ro: