Cati bani vom lua de pe pietele externe?

Data publicarii: 11-05-2011 | Finante-Banci

Dragoi: Romania va efectua prima emisiune prin programul MTN in primul semestru al acestui an 

Statul mai vrea sa lanseze o alta licitatie in a doua parte a anului 2011

Anul trecut s-a aprobat un plafon maxim de 7 mld. euro, dar pana in prezent nu s-a realizat nicio licitatie


Romania va efectua prima emisiune prin programul MTN (Medium Term Notes) in prima parte a acestui an si va lansa o alta licitatie in a doua parte a anului 2011, a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi. 

"Asa cum a anuntat ieri (luni - n.r.) si seful misiunii FMI, vom face prima emisiune prin programul MTN chiar in prima parte a anului si va urma ca in a doua parte sa lansam alta emisiune. Vrem sa ramanem intr-o legatura continua cu investitorii", a spus Dragoi, citat de Mediafax.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului, Jeffrey Franks, a declarat luni ca Ministerul Finantelor Publice se va imprumuta de pe pietele internationale pana la sfarsitul primului semestru printr-o emisiune din cadrul programului MTN. 

"Din ce stiu eu, vor iesi pe pietele internationale in prima jumatate a acestui an, ceea ce inseamna in urmatoarele doua luni", declara luni seful FMI.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro, dar pana acum nu s-a realizat nicio licitatie.

Saptamana trecuta, Ministerul Finantelor s-a imprumutat cu 939 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an, usor mai ridicat decat la emisiunea precedenta, din noiembrie 2010.

Integral in Curierul National


Ultimele stiri pe BankNews.ro: