Cum se poate afla cine descarca de pe torrente

Data publicarii: 12-05-2011 | IT&C



Majoritatea celor care folosesc torrentele pentru a face rost de filme sau muzica se intreaba care este vina lor daca doar descarca fisierul respectiv, fara sa se faca vinovati de uploadarea lui. Eletronic Frontier Foundation are niste raspunsuri.

Nu mai putin de 23.000 de utilizatori ai platformei BitTorrent vor fi notificati in curand ca sunt dati in judecata pentru ca au descarcat de pe BitTorrent filmul The Expendables, aceasta fiind cea mai mare urmarire in instanta din istoria Statelor Unite intr-un caz de download ilegal.

Daca precedentul caz se concentra pe urmarirea unui uploader, si anume a celui care a urcat pentru prima data filmul The King's Speech pe platforma The Pirate Bay, acum este vorba de utilizatori care au descarcat filmul. 

Cei de la EFF spun ca cei care au IP dinamic de la providerul de internet nu scapa de tribunal. ISP-ul are o lista cu IP-urile alocate la un moment dat unui user, ceea ce-i permite sa stie care este IP-ul alocat in momentul in care s-a realizat downloadul.

Integral in Capital.ro