Franks: Sunt sanse ca in 2012 sa creasca salariile

Data publicarii: 12-05-2011 | HR/Cariere



Reprezentantul FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a declarat, marti seara, in cadrul unui interviu acordat TVR, ca exista sanse ca salariile sa creasca in 2012.

"Sunt sanse ca in 2012 sa creasca salariile, dar nu as putea spune exact cu cat. Oricum, politicienii trebuie sa fie foarte atenti ce vor promite.", a spus Franks.

Astfel, reprezentantul FMI a intarit declaratiile presedintelui Traian Basescu. 

"Sutem stabilizati, reluam cresterea economica, dar nu se va simti in buzunare anul acesta. Probabil  in 2012 cresterea economica  se va simti pentru fiecare salariat", a declarat Basescu.

De asemenea, Jeffrey Franks a declarat ca este posibil ca TVA-ul sa scada, dar pentru ca asta sa se intample este necesara o mai buna colectare a taxelor.

"Exista o sansa ca TVA-ul sa scada. As dori sa constat eforturi serioase pentru colectarea taxelor. Rata colectarii taxelor in Romania este foarte scazuta. Trebuie sa fim precauti. Trebuie sa aducem fonduri, dupa care sa scadem taxele. Solicitam reforme substantiale  la ANAF. S-au facut progrese, dar nu suficiente. Lucrurile sunt puse in miscare dar trebuie sa mareasca pasul", a spus reprezentantul FMI.

Integral in Romania Libera