Bursa a scazut cu 1,8% la deschidere

Data publicarii: 12-05-2011 | Bursa




Bursa a scazut cu 1,79% la deschiderea sedintei, influentata in principal de actiunile FP, care au cazut cu 5,98% si au atins cel mai redus nivel de la listare, deoarece incepand de joi cumparatorii acestor titluri nu mai pot incasa dividendele aferente anului trecut.

Titlurile Fondului au coborat brusc cu peste 6% chiar de la deschidere, insa volumele de tranzactionare au fost apropiate de rulajele din debutul unei sesiuni obisnuite, iar investitorii nu au reactionat vizibil la aceasta corectie, conform Mediafax.

De regula, in data ex-dividend, dupa care cumparatorii nu mai pot incasa dividende aferente anului trecut, pretul actiunilor scade cu o valoare apropiata de dividendul pe care il va acorda emitentul respectiv.

Actiunile Fondului Proprietatea au scazut cu 0,032 lei, iar dividendul net este de aproape 0,027 lei/titlu.

La ora 10:15 actiunile Fondului erau cotate la 0,503 lei si consemnau cel mai mare rulaj din piata, de 1,3 milioane lei.

Data ex-dividend a influentat semnificativ si cotatiile actiunilor SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Oltenia (SIF5), care au cazut cu 8,62% si, respectiv, cu 4,78%.

Integral in Wall Street