SIF Oltenia controleaza 5% din Banca Transilvania

Data publicarii: 12-05-2011 | Finante-Banci



SIF Oltenia (SIF5) a cumparat in ultimele zile de pe Bursa un pachet de 1 milion de actiuni ale Bancii Transilvania (TLV), reprezentand 0,07% din capital, majorandu-si participatia la peste 5%, potrivit unei raportari transmise Bursei.

SIF Oltenia detine direct circa 4,9% din actiuni, iar 0,17% din titluri se afla in portofoliul unor societati controlate de SIF.

SIF5 este astfel al treilea actionar semnificativ al Bancii Transilvania, dupa BERD, care detine 14,6%, si Bank of Cyprus, care a preluat un pachet de 9,6% la finele lui 2009.

Un alt actionar important al bancii din Cluj este Horia Ciorcila, care este unul dintre fondatorii bancii si ocupa in prezent functia de presedinte al Consiliului de Administratie, el deti-nand direct si prin intermediul unor firme circa 4,9% din actiuni.

SIF Moldova (SIF2) este un alt investitor care a cumparat pachete mari de actiuni ale Bancii Transilvania de pe Bursa, in ultimul an, majorandu-si participatia la 4,89% la finele lunii mar-tie. SIF Banat-Crisana (SIF1) detine, de asemenea, 4,9% din actiuni. Strategia SIF-urilor de a cumpara actiuni ale Bancii Transilvania arata ca acestea mizeaza pe un potential mai ridicat de crestere al acestor titluri decat in cazul BRD, unde aproape toate SIF-urile au vandut pachete semnificative de actiuni in ultimul an.

Integral in Ziarul Financiar