Cand isi va reveni piata imobiliara

Data publicarii: 12-05-2011 | Imobiliare


Piata imobiliara va schimba macazul atunci cand jucatorii puternici vor debloca proiectele, cand romanii vor avea o putere de cumparare mai mare decat cea de acum, si asta dupa cativa ani de la iesirea din recesiune, spun greii pietei.

Preturi la locuinte si terenuri care cresteau de la o zi la alta, dezvoltatori care visau profituri uriase, toate aceste nu se vor mai regasi pe piata imobiliara romaneasca.

 Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), spune ca, pentru ca piata imobiliara sa cunoasca o revenire, trebuie ca puterea de cumparare a romanilor sa creasca, sa fie mai optimisti, macar pe termen mediu, daca nu pe termen lung. Si asta pentru ca achizitia unei locuinte afecteaza bugetul familiei pentru o perioada mai mare si nu este similara cu achizitia unui televizor.

 "Piata imobiliara nu este punct de reper al iesirii din criza. Pentru a incepe o revenire a pietei imobiliare, trebuie sa fi iesit din recesiune de 2-3 ani. Alocarea de fonduri pentru acest segment se va face dupa ce vor fi rezolvate probleme mai importante", a declarat pentru Money.ro, Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii (PSC).

Integral in Money.ro