Piata de fuziuni si achizitii a inceput sa se dezghete

Data publicarii: 12-05-2011 | Finante-Banci




Ernst&Young: Valoarea M&A din primul trimestru a crescut la 270 mil. euro.

''Anul 2011 va aduce tranzactii mici, dar mai numeroase, iar preluarile mari vor fi in continuare limitate''.

Piata a scazut cu 20% anul trecut, la 3 miliarde de dolari, fiind incheiate 106 tranzactii.

Valoarea fuziunilor si achizitiilor din primul trimestru a fost de 270 milioane euro, in crestere fata de aceeasi perioada din 2010, la care se adauga 206 milioane de euro reprezentand tranzactii realizate la nivel international si care au implicat subsidiare din Romania, potrivit Ernst&Young (E&Y). Ernst&Young nu a prezentat o valoare a pietei de fuziuni si achizitii (M&A) din primul trimestru al anului trecut, dar potrivit datelor Capital Partners in primele trei luni din 2010 valoarea tranzactiilor a fost de 178 milioane euro. 

"Incetisor-incetisor, piata de M&A din Romania isi revine. Au fost incheiate 55 de tranzactii in primele trei luni (Capital Partners anunta ca in perioada similara a anului trecut ca au fost incheiate 25 de tranzactii, n.r.). Asteptarile privind piata Romania sunt pozitive pentru jumatatea a doua a anului. Din cererile pe care le-am primit din partea investitorilor exista interes. De asemenea, investitori din Middle East (India) isi doresc sa intre in Europa, prin Romania. Sunt interesati de domenii precum agricultura, produse si productie industiala, IT si energii regenerabile. Credem ca atat ca numar cat si ca valoare se va inregistra o crestere si in urmatoarele trimestre", a declarat,  ieri, Cornelia Bumbacea, partener Ernst&Young Romania (E&Y), citata de Mediafax.

Datele E&Y arata ca in primul trimestru au fost incheiate 55 de tranzactii, din care 15 anuntate si 40 incheiate. Din total, 46 au implicat companii din Romania, acestea totalizand 270 de milioane de euro. Un numar de noua au fost tranzactii care s-au negociat la nivel international si au implicat subsidiare din Romania, acestea avand o valoare cumulata de 206 milioane de euro. 

Integral in Curierul National