Ultimul tren pentru refinantari

Data publicarii: 13-05-2011 | Finante-Banci


Imprumuturile noi vor redeveni catre sfarsitul acestui an principala tinta pentru bancile locale, apreciaza Anca Bidian, directorul Kiwi Finance

Imprumuturile noi vor redeveni catre sfarsitul acestui an principala tinta pentru bancile locale, apreciaza Anca Bidian, directorul Kiwi Finance

Aproape doi ani de zile, bancile din Romania au avut ca principal scop "furtul" clientilor de la concurenta. Aceasta situatie se va schimba insa anul acesta pentru ca altfel institutiile de credit risca sa se rupa de realitatile pietei. " Aceasta inflatie de oferte de refinantare a canibalizat alte actiuni ale bancilor adica acelea de ajustare a unor produse pe piata noua . Daca vor continua asa bancile risca sa traiasca intr-o lume paralela fata de cea a potenbtialilor clienti", spune Anca Bidian, directorul Kiwi Finance.

De altfel, aceasta ingrijorare o marturisea recent si presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea. Ce inseamna acest semnal pentru clienti? "Refinantarea ca si actiune a clientului va exista intotdeauna dar nu va fi furia laptelui ca acum. Eu cred ca refinantarile vor continua anul acesta dar se vor dilua si prin oferte rezonabile pentru credite noi.", explica Bidian. 

Bancile renunta la "atitudinea de criza"

O schimbare in comportamentul bancilor este sesizabila inca din prima parte a acestui an. " Anul acesta s-a marit baza de clienti care se califica la un credit. Baza s-a marit pentru ca avem acum, pe toate tipurile de credit dobanzi consistent mai mic decat anul trecut chiar avem minime din ultimii patru ani de zile", puncteaza Bidian.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: