Numarul de restantieri scade, restantele cresc

Data publicarii: 13-05-2011 | Finante-Banci


Desi numarul datornicilor cu intarzieri la plata ratelor bancare a scazut cu 3% in primul trimestru al acestui an, pana la 698.835 de persoane, valoarea restantelor inregistrate la creditele contractate de persoanele fizice a continuat sa creasca.

Sumele restante au urcat cu 8% in primele trei luni ale acestui an, pana la echivalentul a 5,925 miliarde de lei (1,44 miliarde de euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Astfel, romanii care inregistrau la inceputul anului intarzieri la plata ratelor s-au adancit si mai mult in datorii. Numarul restantelor a scazut si el in primul trimestru (-4%), la 1,008 milioane. Reiese ca o parte dintre datornici au restante la doua sau chiar mai multe credite.

Cea mai mare crestere a restantelor s-a inregistrat la creditele contractete in alte valute (franci elvetieni si yeni japonezi), de aproape 20%, pana la echivalentul a 916,7 milioane de lei. Pe componenta in euro, restantele au urcat cu 13,55%, pana la un nivel de 522,4 milioane de euro. 

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: