Piata hoteliera isi revine. Cererea de cazare este pe plus

Data publicarii: 13-05-2011 | Turism



Dupa doi ani si jumatate de scaderi pe piata hoteliera, care a pierdut 200 mil. euro, se poate vorbi pentru prima data de o revenire in conditiile in care oamenii calatoresc mai mult, companiile au inceput sa organizeze traininguri, iar cererea pentru cazare a crescut.

Concluzia ii apartine lui Yilmaz Yildirimlar, unul dintre cei mai puternici executivi din turism, care conduce complexul hotelier Radisson Blu de pe Calea Victoriei, cu 718 camere. De altfel, Yildirimlar este si primul executiv de top al unui complex de lux care spune ca daca tendinta de crestere se va pastra, managerii de hoteluri au toate motivele sa fie optimisti.

Un prim semnal in cazul complexului pe care il conduce este chiar majorarea profitului operational cu doua procente in primele patru luni si un grad mediu de ocupare de 70%.

"Numarul celor care calatoresc si ajung in Bucuresti este mai mare fata de anul trecut si acest lucru se vede atat in businessul companiilor aeriene, cat si in cel al hotelierilor", precizeaza Yilmaz Yildirimlar.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: