Care sunt cele mai bune facilitati de creditare a IMM-urilor

Data publicarii: 16-05-2011 | Finante-Banci



Pe masura ce economia isi revine, bancile par a prinde curaj pentru a credita si IMM-urile, bazandu-se in cea mai mare parte pe acorduri cu BEI si BERD, precum si pe garantii de stat si europene.

O mare problema cu care s-au confruntat IMM-urile in perioada crizei, pe langa contractarea puternica a pietelor de desfacere, a fost deprecierea drastica a garantiilor. In acest context, accesul IMM-urilor la credite aproape ca a fost blocat. Asta pana cand bancile au inceput treptat sa incheie conventii cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si astfel garantiile cerute de banci sa fie completate in buna masura de catre stat.

Ce spun bancile

Perioada de recesiune si-a pus amprenta asupra relatiei dintre banci si IMM-uri: bancile evalueaza mai atent potentialul si riscurile  unei afaceri, recunosc cei de la BCR. "Interesul nostru este sa finantam afaceri sustenabile, care ofera locuri de munca, produse si servicii de calitate, dar analizam mai atent capacitatea de rambursare a creditului si modul in care afacerea este condusa", declara Ionut Stanimir, seful departamentului de comunicare din BCR.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: