Jumatate dintre romani nu si-au permis sa plece in vacanta anul trecut

Data publicarii: 16-05-2011 | Turism



Aproape jumatate dintre romani (46%) nu au plecat anul trecut in vacanta, majoritatea, respectiv 62%, invocand motive financiare, potrivit unui sondaj Eurobarometru referitor la atitudinea europenilor fata de turism, care reflecta in ansamblu imbunatatirea situatiei in 2010, potrivit Mediafax.

Pentru acest an, 33% dintre romanii intervievati au spus ca isi vor petrece vacanta in Romania, 19% in alte tari din Uniunea Europeana, 13% in afara UE, iar 34% nu vor pleca sau nu sunt siguri. Dintre cei care au planuri sigure de vacanta, 51% o vor petrece in Romania, 29% in alte tari din UE si 20% in afara Uniunii.

Alte state in care cel putin patru din zece repondenti au afirmat ca nu au calatorit anul trecut in scop personal sunt Slovacia (40%), Estonia (41%) si Portugalia (43%).

Cel mai putin au calatorit anul trecut, in interes personal, turcii si ungurii (68%, respectiv 60%).

In aproape toate tarile incluse in cercetare, majoritatea repondentilor care nu plecat anul trecut in vacante sau calatorii scurte au mentionat motive financiare.

Astfel de motive au fost citate de peste sase din zece participanti la sondaj in Ungaria (68%), Bulgaria (65%) si Romania (62%).

Pe de alta parte, Romania, Bulgaria si Italia au inregistrat o crestere de cel putin 10% a repondentilor care au calatorit de placere cel putin o data in 2010.

Romania a inregistrat o crestere de la 14% in 2009 la 24% a celor care au plecat anul trecut intr-o calatorie scurta sau intr-o vacanta.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: