Strauss-Kahn va ramane in arest preventiv pana in 20 mai

Data publicarii: 17-05-2011 | International



Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, va ramane in arest preventiv la New York pana in 20 mai, data urmatoarei audieri, a decis judecatoarea insarcinat cu dosarul sau.

Judecatoarea Melissa Jackson a refuzat sa permita eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn in schimbul unei cautiuni de un milion de dolari, asa cum au propus avocatii sai.

"Sunt un judecator corect, pur si simplu imi este teama ca (Strauss-Kahn - n.red.) va fugi", a spus ea, subliniind ca seful FMI a fost arestat in timp ce se afla intr-un avion cu destinatia Franta.

Strauss-Kahn a incercat sa discute cu magistratul, dar avocatii sai l-au impiedicat.

Acuzarea a avertizat ca seful FMI ar putea sa fuga din Statele Unite. Anterior, o sursa apropiata Parchetului din new York a subliniat ca nu exista un tratat de extradare intre Franta si Statele Unite.

Avocatii lui Strauss-Kahn au propus fixarea cautiunii la un milion de dolari. Ei au dat asigurari ca seful FMI este dispus sa ramana la New York, impreuna cu fiica sa, si ca respinge acuzatiile.

Ei au subliniat ca oficialul nu a incercat sa fuga din tara si ca zborul sau era rezervat de mult timp.

Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, este cercetat pentru agresiune sexuala, viol si sechestrare vizand o camerista de la hotelul Sofitel din Manhattan, unde statea acesta.

El a fost arestat sambata, in timp ce se afla la bordul unui avion ce urma sa decoleze de pe aeroportul JFK, cu destinatia Paris.

El a fost supus la o serie de teste medicale duminica, iar, potrivit unui raport al politiei, citat de Consulatul francez de la New York, mai multe zgarieturi au fost descoperite pe corpul sau.

De asemenea "urme ADN (probabil sperma) au fost descoperite, iar acestea sunt in curs de verificare si comparare". "Rezultatele acestor teste nu sunt asteptate inainte de cinci zile", se arata in raport. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: