Lupta titanilor in asigurari: Astra vs. Allianz-Tiriac in T1

Data publicarii: 17-05-2011 | Finante-Banci



Astra se mentine si dupa primul trimestru din 2011 inaintea rivalului Allianz-Tiriac in ierarhia asiguratorilor locali in functie de valoarea afacerilor, pozitie ocupata si la finele anului trecut. 

Veniturile Astra Asigurari din subscrieri au crescut cu 1,5% la 334,74 milioane lei in primele trei luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Firma detinuta de catre omul de afaceri Dan Adamescu a inregistrat insa un profit cu 20% sub cel de anul trecut, de 3,86 mil. lei.

Subscrierile din prime ale concurentului Allianz-Tiriac au scazut cu 7% in primul trimestru, la 256,4 milioane lei, de la 277 milioane lei la finele lunii martie 2010. Profitul inainte de impozitare, conform IFRS, a atins 3 milioane de lei.

"Realizarile din primul trimestru sunt in linie cu asteptarile noastre. Am inregistrat o crestere a veniturilor pentru intreg portofoliul non-auto, iar aceasta evolutie reduce gradul de dependenta a rezultatelor noastre de activitatea de asigurari auto", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangam Bir 

Cei doi jucatori se mentin si in primul trimestru din acest an pe primele pozitii in topul companiilor de asigurari de pe piata locala in functie de valoarea primelor brute subscrise, potrivit raportarilor curente.

Astra Asigurari a devenit in 2010 cea mai mare companie de pe piata asigurarilor, dupa ce a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 1,11 miliarde de lei, in crestere cu 37% fata de anul precedent.

La sfarsitul anului 2009 primul loc in topul asiguratorilor era ocupat, dupa nivelul primelor subscrise, de Allianz-Tiriac. Veniturile Allianz-Tiriac din asigurari generale si de viata au scazut anul trecut cu 20%, la 1,03 miliarde de lei, ceea ce a plasat compania controlata de Dan Adamescu pe primul loc in topul companiilor de profil.

Integral in Wall Stereet

Ultimele stiri pe BankNews.ro: