In SUA, ziarele vor muri peste 6 ani

Data publicarii: 17-05-2011 | Media

O cercetare facuta de australianul Ross Dawson arata ca presa tiparita va disparea pana in 2020 in tari precum Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda sau Canada, iar in Romania, dupa 2040. Evolutia tehnologiei este, in viziunea lui Ross Dawson, principalul motiv pentru care printul, asa cum il stim acum, va deveni un lux.

Australianul Ross Dawson a creat o harta a disparitiei ziarelor in varianta print, la nivel mondial. Ziarele americane vor fi primele care vor deveni istorie. Statele Unite vor fi urmate de Marea Britanie si Islanda in 2019, mai apoi de Canada si Norvegia (2020). Printul va avea o durata mai lunga in alte regiuni precum Rusia (2036), Mongolia (2038) sau in majoritatea tarilor din Africa in care presa va supravietui pana dupa 2040.

La fel si in cazul Romaniei, Ucrainei si Indiei. Prin urmare, pana in 2040, presa scrisa din 52 de tari va inceta sa mai existe in forma in care este cunoscuta acum si va face loc noilor tehnologii. Totusi, printul va supravietui in tari aflate in plina dezvoltare precum Asia sau Africa. Conform aceleiasi cercetari, Dawson a tinut cont de mai multe elemente in realizarea acestei harti a disparitiei printului: factori globali si nationali (evolutia tehnologica, economica, structura industriei, comportamentul de consum, demografice si gradul de libertate de expresie). 

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: