Finantele toarna gaz pe scandalul numirilor de la CEC

Data publicarii: 17-05-2011 | Finante-Banci



Tocmai dupa ce BNR i-a respins doua nominalizari de vicepresedinti in conducerea CEC Bank, ministrul finantelor Gheorghe Ialomitianu vorbeste despre includerea bancii de stat in grupul companiilor publice pentru care ar urma sa se aplice reteta "managementului privat".

El a declarat duminica la postul public de televiziune ca banca ar putea avea "management privat" pana la sfarsitul anului. Afirmatia vine dupa ce in AGA de la sfarsitul lunii martie Ministerul Finantelor i-a acordat lui Radu Ghetea un nou mandat de presedinte, in conditiile in care Ghetea a fost adus in 2007 tocmai ca bancher privat. De asemenea, toti ceilalti vicepresedinti din echipa sa - Gheorghe Carabasan, Mihaela Popa, Mirela Iovu si Cristian Tudorancea - au venit din banci private.

Ialomitianu a facut declaratia respectiva in contextul scandalului iscat saptamana trecuta dupa ce Banca Nationala a respins nominalizarile Ministerului Finantelor, controlat de PDL, privind instalarea lui Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj, in functia de prim-vicepresedinte cu atributii pe financiar, si a lui Razvan-Andrei Micu, consilier al ministrului Gheorghe Ialomitianu, ca vicepresedinte pe retail.

Ministerul Finantelor nu a oferit explicatiile solicitate de ZF in urma cu o saptamana. In schimb, Ialomitianu a sustinut duminica la TVR ca BNR "nu a respins persoane".

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: