Piata muncii se dezmorteste. Vezi in ce domenii se fac angajari

Data publicarii: 18-05-2011 | HR/Cariere



Piata muncii a inceput sa se dezghete in primele luni ale acestui an, sustin specialistii in resurse umane. Pe de o parte exista in continuare teama de a deschide noi posturi, iar pe de alta se inregistreaza deficit de personal calificat pe zona de IT, inginerie si vanzari.

"Primul trimestru a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de posturi deschise, atat pe profile specializate, cat si pentru tinerii absolventi, pe profile entry-level. Este un semn ca piata se dezmorteste si ca bugetele de HR se dezgheata insa, in ciuda declaratiilor optimiste din ultima perioada, este devreme sa spunem ca perioada de recesiune s-a incheiat", a spus pentru capital.ro Iuliana Badea, director de vanzari la compania de recrutare Lugera & Makler.

In ultimele luni s-au facut angajari in domeniu IT, vanzari, inginerie, contabilitate si resurse umane, dar si in domeniul financiar bancar, pe pozitii mai putin specializate, si management", potrivit datelor Lugera.

Criza de IT-isti, ingineri si vanzatori

In plus, in ciuda crizei economice, in anumite domenii se inregistreaza in continuare lipsa specialistilor. Astfel, desi numarul de pozitii disponibile pe piata muncii este limitat, angajatorii inca intampina dificultati in a gasi candidatii potriviti. "In continuare se inregistreaza un deficit de talente pe zona de IT, inginerie si vanzari, astfel ca cererea pentru aceste profile se va mentine in aceiasi parametric", a mai spus Badea.

Integral in Capital.ro