Boris Schneider a fost inlocuit la conducerea Asirom

Data publicarii: 18-05-2011 | Finante-Banci



Boris Schneider, 51 de ani, a parasit functia de presedinte al Asirom pe care a detinut-o in ultimii sase ani, fiind inlocuit cu Mariana Diaconescu, care ocupa pozitia de vicepresedinte al companiei.

"Domnul Schneider si-a prezentat demisia pentru a se orienta spre noi oportunitati de cariera, iar aceasta a fost acceptata de catre consiliul de supraveghere. Doamna Diaconescu a fost numita incepand de ieri (luni - n. red) in functia de presedinte al directoratului Asirom", au precizat reprezentantii companiei.

Schneider, care are o experinta de aproape 30 de ani in industria asigurarilor, preluase functia de presedinte al directoratului companiei in iunie 2005, cand actionarii au selectionat o noua echipa de conducere pentru a redresa parcursul descrescator al Asirom.

Tot in 2005 a venit la Asirom pe pozitia de director financiar si Mariana Diaconescu, dupa ce fusese anterior presedinte al bancii de importexport EximBank, detinuta de stat.

Diaconescu fusese sustinuta la conducerea Eximbank de PSD si a fost demisa dupa ce alianta PNL-PD a castigat alegerile generale din 2004.

Ea este este casatorita cu senatorul Cristian Diaconescu, fost ministru de justitie in guvernul condus de Adrian Nastase, si din pozitia de vicepresedinte a castigat anul trecut 7.100 de euro lunar, conform declaratiei de avere a sotului sau.

Integral in Fiarul Financiar