Pleaca unii ministri in locul lui Boc

Data publicarii: 18-05-2011 | Politica



Democrat-liberali au ales, in cele din urma, varianta mai putin riscanta pentru PDL: va fi operata doar o remaniere, in locul schimbarii lui Emil Boc cu un tehnocrat. Cine va fi sacrificat din Cabinetul Boc depinde, in mare parte, de evaluarea pe care o va face Gheorghe Flutur.

Renuntarea, cel putin temporar, la ideea inlocuirii lui Emil Boc cu un tehnocrat a venit in conditiile in care UDMR a transmis clar ca nu doreste schimbarea premierului, amintind in contrapartida de protocolul semnat la inceputul lunii martie. Protocol potrivit caruia, printre obiectivele coalitiei la putere au fost incluse patru prioritati ale UDMR: Statutul minoritatilor nationale (dorita si de grupul parlamentar condus de Varujan Pambuccian), reorganizarea regiunilor de dezvoltare si continuarea descentralizarii, implementarea Legii Educatiei si modificarea legislatiei electorale (inclusiv in sensul diminuarii pragului electoral). "Dorim ca cele din protocol sa fie indeplinite si sunt deja termene foarte stranse in ceea ce priveste Legea minoritatilor sau masurile de revigorare economica. (...) Avem o luna, o luna si jumatate in care va trebui sa demonstram daca coalitia este viabila sau nu. Nu ne gandim deocamdata la nici o schimbare de prim-ministru", a precizat ieri ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Integral in Romania Libera


Cu alte cuvinte, udemeristii spun raspicat democrat-liberalilor ca nu este cazul sa ceara un nou vot de investitura in Parlament pana nu sunt onorate macar unele dintre promisiunile facute.