Legea audiovizualului adoptata tacit

Data publicarii: 18-05-2011 | Media



Camera Deputatilor a adoptat propunerea legislativa privind modificarea Legii audiovizualului, initiata de deputatii PDL Raluca Turcan, Brandusa Novac, Doinita Chircu si Cezar Preda.

Initiativa legislativa a fost adoptata tacit deoarece termenul de dezbatere si vot final, stabilit pentru 21 aprilie, a fost depasit. Camera Deputatilor este prima camera sesizata, iar Senatul este decizional, relateaza Adevarul.

 Una dintre cele mai importante modificari aduse prin proiectul legislativ actualei Legi a audiovizualului este introducerea posibilitatii ca membrii CNA sa poata aplica amenzi cuprinse intre 10.000 de lei si 200.000 de lei posturilor de televiziune si radio, pentru acte de cenzura si ingerinte editoriale. Raluca Turcan, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, a declarat ca prin introducerea unui regim sanctionatoriu in cazuri de cenzura si ingerinte editoriale s-a urmarit respectarea Constitutiei. "Ingerinta si cenzura sunt interzise si atunci mi se pare normal ca, daca sunt interzise prin Constitutia Romaniei, sa existe si o sanctiune macar cu o amenda in Legea audiovizualului",a declarat Raluca Turcan.

Sursa: Adevarul.ro