Mario Draghi, aproape de a deveni noul presedinte al BCE

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



Mario Draghi, guvernatorul bancii centrale italiene, a obtinut aprobarea ministrilor de Finante din zona euro in vederea numirii sale drept presedinte al Bancii Centrale Europene.

Mandatul actualului presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, se va termina in luna octombrie, relateaza Bloomberg. 

Potrivit lui Jean-Claude Juncker, liderul ministrilor de Finante din zona euro, Draghi este "un bancher central care a dovedit, in timpul carierei sale, ca tine la principiile euro, un barbat care are toate calitatile necesare pentru a fi succesorul lui Jean-Claude Trichet, care a fost un presedinte eminent".

De asemenea, Mario Draghi beneficiaza si se sprijinul cancelarului german, Angela Merkel, care a declarat ca acesta este "foarte apropiat de ideea noastra de stabilitate". 

Draghi a devenit principalul candidat in luna februarie, dupa ce presedintele Bundesbank, Axel Weber, s-a retras din cursa. 

Datoria sa, dupa ce va fi numit presedintele BCE, va fi sa schimbe masurile luate de Trichet in timpul crizei financiare, care, in prezent, ridica probleme privind inflatia. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: