Cum sa reduci factura la curent fara sa stingi becul

Data publicarii: 19-05-2011 | Diverse



Monitorizati tot timpul consumul de electricitate si nu puneti niciodata in functiune toate aparatele din casa in acelasi timp, recomanda specialistii. Energia va fi din ce in ce mai scumpa, iar singura modalitate de a reduce factura este consumul eficient de electricitate.

Progresul tehnologic al omenirii necesita din ce in ce mai multa electricitate, iar Agentia Internationala pentru Energie estimeaza ca, in urmatorii 20 de ani, consumul la nivel global va creste cu cel putin 35%. In acelasi timp, resursele energetice sunt tot mai scumpe.

Prin urmare, in acest cocktail al cererii si al preturilor in crestere, ce putem face pentru ca facturile sa nu sara in aer? Specialistii arata cu degetul spre eficienta energetica.

Rolul consumatorului

Tara noastra nu poate fi rupta din acest film. Ion Lungu, presedintele Asociatiei Furnizorilor de Energie, a avertizat recent ca pretul electricitatii se va dubla in urmatorii sapte-opt ani, din cauza schemelor de sprijin pentru energiile regenerabile si pentru reducerea poluarii.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: