Traian Basescu: Consolidarea fiscala, obiectiv principal al Romaniei

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci




Consolidarea fiscala si competitivitatea sunt principalele obiective ale Romaniei, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la conferinta "Revenirea Economiei", organizata de Ziarul Financiar..

Gratie situatiei din sistemul bancar, Romania este una din tarile care n-a trebuit sa faca injectii de capital in banci, a mai declarat presedintele Traian Basescu, care a precizat ca sistemul este solid si bine capitalizat. 

"Sansa este ca sistemul bancar este bine capitalizat si exista lichiditate, chiar daca volumul creditelor neperformante a crescut de la 9 la suta, in 2010, la 12,7 la suta", in primul trimestru din 2011", a spus Basescu. 

Apelul la un program cu Fondul Monetar International (FMI) a fost facut pentru ca Romania avea nevoie de expertiza acestei institutii, avea nevoie ca institutii autorizate sa constate public progresele pe care le-a facut tara noastra si pentru ca aveam nevoie sa ne ferim de riscul politic al alegerilor din 2012. 

''Teama mea a fost ca venind anul 2012, va exista tentatia unor masuri populiste si un parteneriat cu FMI si UE ne-ar pune sub riscul unor aprecieri pe piata neconvenabile Romaniei, daca nu am respecta programul'', a declarat Traian Basescu. 

Seful statului a adaugat ca in anii electorali ''ne-am defectat intotdeauna conditiile de stabilitate, in mod deosebit de stabilitate macroeconomica''. 

''As vrea ca anul 2013 sa fie o continuitate si nu un an in care sa reparam ce s-a stricat in anul electoral'', a mai aratat presedintele Traian Basescu. 

Sursa: AGERPRES


Ultimele stiri pe BankNews.ro: