Creditul in euro se scumpeste. BCE a dat semnalul

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



Jurgen Stark, membru al comitetului executiv al Bancii Centrale Europene, spune ca nu mai este nevoie de stimuli economici si monetari pentru zona euro. Revenirea economica din este una stabila si, sub presiunea inflatiei, BCE este asteptata sa creasca dobanda cheie in iulie.

Stark, caruia ii este atribuit titlul neoficial de economist-sef al BCE, spune ca economia zonei euro inregistreaza o crestere puternica, in special Germania. "Recuperarea economica din zona euro a fost una sustinuta si a a devenit una mai extinsa", a declarat neamtul Stark la o conferinta organizata de guvernul grec si The Economist, citat de Reuters.

 Rate mai mari la credite

 In momentul in care BCE va creste dobanda cheie, piata interbancara va urma tendinta. Cum creditele in euro pentru populatie din Romania au o rata de dobanda care variaza in functie de Euribor, debitorii vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar pentru plata ratelor lunare.

 De la inceputul anului am avut o crestere substantiala a dobanzilor creditelor in euro, care s-a accelerat in pragul - si imediat dupa - deciziei BCE de a creste dobanda cheie de la 1 la 1,25%.

Cititi integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: