A fost atins fundul sacului la concedieri?

Data publicarii: 20-05-2011 | HR/Cariere



Dupa 28 de luni de scaderi consecutive, numarul salariatilor din Romania a inceput sa creasca din nou in februarie 2011, potrivit celui mai recent buletin statistic lunar al INS.

Cresterea din februarie, de 1.300 angajati, este mai degraba simbolica, raportat la scaderea de 740.000 de salariati in doi ani si jumatate de criza economica.

Numarul de salariati din economie a inceput sa scada in octombrie 2008, de la un varf de 4,8 milioane, iar fundul sacului pare sa fi fost atins in ianuarie 2011, cand numarul angajatilor din economie a ajuns la 4.095.200 angajati.

"Teoretic, am ajuns la fundul sacului, nu avem unde merge mai jos. Sper sa nu fie insa un sac gaurit. In productie, care e esentiala pentru economie, au ramas doar 900.000 de oameni, iar companiile straine din domeniu continua sa-si reduca personalul", a declarat pentru REALITATEA.NET Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Potrivit acestuia, este de asteptat ca activitatile sezoniere, in special constructiile, sa aduca un plus de angajari in urmatoarele luni. Un alt semnal pozitiv il reprezinta cresterea numarului de joburi vacante, de la 6.000 la 12.000 in fiecare saptamana, ceea ce arata un anumit nivel al investitiilor in special in comert, spune Parvan.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: