Spatiul aerian islandez a fost inchis din cauza eruptiei vulcanului Grimsvoetn

Data publicarii: 23-05-2011 | Turism



Spatiul aerian islandez a fost inchis temporar duminica dimineata din cauza eruptiei celui mai activ vulcan din tara, care a produs un imens nor de fum, au anuntat autoritatile aeroportuare (Isavia), citate de AFP.

'Aeroportul Keflavik, principalul nostru aeroport international, se inchide. Spatiul aerian se inchide', a declarat purtatorul de cuvant al Isavia. Acesta ar urma sa fie inchis 'cel putin in urmatoarele ore', a adaugat purtatorul de cuvant. 

Eruptia vulcanului islandez Grimsvoetn nu va avea un impact asupra zborurilor din restul Europei, cel putin nu in urmatoarele 24 de ore, a subliniat duminica organizatia europeana pentru securitate aeriana Eurocontrol. 

'Pentru moment, nu exista un impact asupra curselor europene sau transatlantice, iar situatia ar trebui sa ramana astfel in urmatoarele 24 de ore', se spune in comunicatul Eurocontrol. 

Vulcanul Grimsvoetn, situat sub ghetarul Vatnajoekull (sud-estul Islandei), a inceput sa erupa sambata, potrivit Institutului meteorologic islandez. Este cel mai activ vulcan din tara, inregistrandu-se noua eruptii intre 1922 si 2004. Eruptia a produs un imens nor de fum, care se ridica duminica dimineata la 'cel putin 17 km inaltime, poate ceva mai mult', a informat un geofizician de la institut.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: