Unde isi vor petrece romanii vacanta in 2011?

Data publicarii: 23-05-2011 | Turism




Romania va fi destinatia preferata pentru 1,8% din totalul cetatenilor Uniunii Europene care vor pleca in vacanta in 2011. Procentul situeaza Romania pe locul al zecelea in topul destinatiilor preferate pentru acest an de catre cetatenii UE. In comparatie, Turcia este preferata doar de 1,6% dintre cetatenii comunitari, iar Bulgaria si Croatia de cate 1,2% dintre cetatenii celor 27 de state membre UE.

Inaintea Romaniei se claseaza Portugalia (2%), SUA (2,1%), Polonia (2,6%), Grecia (3,5%), Marea Britanie (3,9), Germania (5,2%), Franta (8,2%), Spania (8,6%) si Italia (11,5%). Cifrele nu au fost inventate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sau de catre o alta autoritate din Romania, ci sunt extrase din ultimul eurobarometru pentru turism al Comisiei Europene.

Oricat de incredibil ar parea, procentul de 1,8% aferent tarii noastre se explica prin aceea ca in el sunt inclusi si cei care vor face turism domestic, adica romanii care vor pleca in concediu intr-o localitate sau statiune din tara. Daca excludem turismul domestic, Romania nu intra nici macar in primele 20 de destinatii preferate de cetatenii UE care isi vor petrece vacanta peste hotare, scrie Ziare.com

In topul preferintelor cetatenilor comunitari care isi vor face vacanta in alta tara decat cea de origine se afla Spania (6,6%), Italia (5,8%), Franta (4,4%), SUA (3,5%) si Grecia (3,1%). In Turcia isi vor petrece vacanta 2,6% dintre cei care nu vor face anul acesta turism domestic, iar in Croatia 2%. Bulgaria figureaza pe pozitia a 19-a, cu un procent de 0,6%.

Unde isi vor petrece romanii vacanta in 2011?

Potrivit aceluiasi eurobarometru, mai bine de o treime dintre romani (34%) nu vor pleca anul acesta nici macar o singura zi in vacanta. In UE doar letonii (38%), polonezii (44%) si ungurii (47%) stau mai prost decat noi la acest capitol. Din totalul respondentilor din Romania, 33% sustin ca isi vor petrece vacanta in tara, 19% intr-o alta tara membra UE, 13% in afara UE, iar 34% nu vor pleca nicaieri. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: