Va vindeti masina? Sunteti buni de plata!

Data publicarii: 23-05-2011 | Auto



Guvernul vrea sa modifice din nou taxa auto si are in vedere impunerea unei obligatii pentru cei care vor sa-si vanda masina pe care o detineau dinainte de 1 iulie 2008. Oficialii guvernamentali recunosc ca nu exista o baza de date privind romanii care au platit taxa auto si cei care au primit-o inapoi dupa ce au castigat procesele.

Fie ca s-a numit taxa de prima inmatriculare, taxa auto sau de poluare, acest bir pentru soferi s-a modificat de atatea ori in ultimii ani si a creat atatea controverse, ca deja nimeni nu mai stie ce, cat si de ce trebuie sa plateasca.

Discount de 30%

Taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007 si a fost inlocuita la 1 iulie 2008 cu taxa de poluare auto. Aceasta dupa ce Romania s-a trezit cu o procedura de infringement de la Bruxelles. Saptamana trecuta, Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a aratat, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti, ca taxa de poluare auto incalca legislatia UE, intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.


Punctul de vedere a fost transmis pentru un proces in care un roman - care si-a cumparat, in iulie 2008, o masina second-hand din Germania si a platit taxa de poluare pentru inmatricularea in Romania - a reclamat faptul ca taxa este aplicata numai vehiculelor second-hand importate din alte state, nu si celorlalte masini second-hand deja inregistrate in tara si revandute.  Astfel ca Guvernul este nevoit acum sa modifice din nou taxa si, potrivit unui document citat de Mediafax, ia in calcul mai multe variante pentru acest lucru.

Integral in Adevarul


Ultimele stiri pe BankNews.ro: