Ce vrea sa faca Guvernul pentru modernizarea CEC Bank

Data publicarii: 23-05-2011 | Finante-Banci



Guvernul si-a rezervat dreptul de a acorda derogari de la prevederea care interzice companiilor nationale sa achizitioneze masini, mobilier si aparatura birotica, cu intentia de a permite CEC Bank sa investeasca in modernizarea propriilor sedii si a nu fi astfel in "inferioritate" fata de alte banci, potrivit Mediafax.

Executivul a decis ca interdictia privind achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de autoturisme, mobilier si aparatura birotica, aplicata pana in prezent numai institutiilor publice, sa fie extinsa si pentru companiile de stat, dar si-a rezervat in acelasi timp dreptul de a aproba prin memorandum astfel de achizitii, "in cazuri temeinic justificate" si la solicitarea ministerelor in subordinea carora functioneaza aceste companii.

Un document guvernamental releva ca astfel de derogari sunt pregatite sa fie acordate pentru "societatile" financiar-bancare si de asigurari la care statul este actionar unic sau majoritar.

"Societatile financiar-bancare si de asigurari la care statul este actionar unic sau majoritar sunt societati care isi desfasoara activitatea intr-un mediu inalt concurential, iar investitiile in schimbarea imaginii lor sunt imperios necesare pentru a tine pasul cu permanentele schimbari si actiuni de acumulare de cota de piata si clientela. Cadrul legislativ actual pune aceste societati in inferioritate fata de bancile concurente, modernizarea sutelor de noi sedii fiind oprita de interzicerea cheltuielilor pentru achizitii de mobilier, aparatura birotica etc", se arata in document.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: