Oamenii strazii si-au facut gazeta

Data publicarii: 24-05-2011 | Media


Trei persoane fara adapost scriu in "Gazeta strazii", publicatie lansata saptamana trecuta, despre lupta lor pentru supravietuire. Marturiile celor fara adapost care au valente de scriitori, pictori si prozatori pot fi citite in ziarul gratuit "Gazeta strazii".

Valentin Zaharescu (52 de ani), Calin Nicolescu (53 de ani) si Constantin Prohan (53 de ani) au avut meserii respectabile, insa acum sunt oameni ai strazii. Zaharescu este fost inginer, acum orb, Nicolescu - electronist, iar Prohan, fochist. Cei trei formeaza o echipa si lucreaza pentru primul ziar al oamenilor fara adapost, "Gazeta Strazii". 

Publicatia a fost lansata la initiativa Serviciului de Ajutor Mobil de Urgenta, Samusocial. "Articolele reprezinta zvacnirea artistica a catorva oameni ajunsi in strada care au pastrat in minte si in suflet adevarul si frumosul. Ziarul se distribuie gratuit in sapte magazine din retelele Carrefour", a declarat Monica Tautul, reprezentant al Samusocial. In cele patru pagini de ziar, reprezentand primul numar,  cei trei povestesc ca viata in strada nu inseamna libertate, ci o lupta pentru supravietuire, pentru ca singura lor avere o reprezinta doar gunoaiele care incap intr-o punga sau intr-un rucsac. 

"Jurnalistii" strazii scriu despre aventurile macabre traite de catre ei. Acestia isi scriu de mana articolele, cu creionul, cu stersaturi si mazgalituri. Psihologul asociatiei, Costel Logofetopol, duce mai apoi treaba pana la capat: tehnoredacteaza si corecteaza textele.

Integral in Adevarul