Top 10 multinationale care fac angajari in prezent. VEZI JOBURILE

Data publicarii: 24-05-2011 | HR/Cariere



Cei mai activi angajatori multinationali din Romania in momentul de fata provin din domeniile IT, outsourcing, industria auto si telecomunicatii.

Numarul total de joburi vacante in cadrul celor mai importante 10 companii angajatoare se apropie de 2.500 de posturi.

1. HP. Americanii de la Hewlett Packard (HP), una dintre cele mai mari companii IT din lume, vor sa angajeze 600 de romani in 2011. Posturile disponibile in prezent la HP se adreseaza mai ales IT-istilor, dar sunt si joburi pentru vorbitorii de limbi straine (germana, italiana, spaniola, franceza rusa), specialisti HR, analisti financiari etc. Vezi toate joburile vacante aici.

2. Oracle. Gigantul american Oracle, unul dintre cei mai mari producatori software din lume, continua sa angajeze masiv in Romania. Compania are active circa 125 de anunturi de angajare active pe site-ul propriu si pe portalurile de joburi. Ofertele se adreseaza atat studentilor si absolventilor (in special pentru vorbitorii de germana, franceza, suedeza, norvegiana, spaniola), cat si specialistilor IT cu experienta. Vezi joburile disponibile la Oracle aici.

3. Continental. Concernul german de componente auto Continental are peste 100 de posturi vacante in momentul de fata pe site-urile de recrutare, in special pentru unitatile sale din Timisoara, Sibiu, Iasi si Brasov. Cele mai multe posturi disponibile in momentul de fata sunt pentru ingineri si IT-isti, dar exista si oferte adresate economistilor, finantistilor, managerilor sau tinerilor vorbitori de limba germana. Vezi lista joburilor aici.

4. Microsoft. Subsidiara din Romania a celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, intentioneaza sa angajeze peste 100 de persoane in acest an. In momentul de fata, compania are aproximativ 40 de anunturi de recrutare active pe site-ul propriu. Cele mai multe posturi de specialisti sunt disponibile in centrul de service si suport tehnic din Bucuresti, Global Technical Support Centre (GTSC). Vezi toate joburile scose la concurs de Microsoft aici.

5. Genpact. Gigantul american de outsourcing, Genpact este unul dintre cei mai activi angajatori din piata romaneasca in 2011, cu zeci de oferte de angajare disponibile in fiecare luna. Compania desprinsa din General Electric si cu sediul central in India cauta in special vorbitori de limbi straine, pentru cele doua locatii pe care le are in tara noastra, in Bucuresti si in Cluj-Napoca. Vezi toate ofertele de angajare din prezent aici.

6. Kaufland. Retailerul german a deschis 5 noi magazine anul acesta, in Timisoara, Sighisoara, Gheorgheni, Targu Secuiesc si Vaslui si face recrutari masive in prezent in Medias, dar si in alte orase. Cele mai multe joburi sunt in Sfantu Gheorghe, Campina, Fagaras, Tecuci, Comanesti, Calarasi, Bistrita, Drobeta Turnu-Severin, Navodari, Moinesti si Bucuresti. Posturile disponibile variaza de la lucratori comerciali si casieri pana la sefi de departamente si chiar directori de magazin. Vezi joburile aici.

7. IBM. Gigantul american IBM, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii si produse IT din lume, are in prezent circa 80 de posturi scoase la concurs pe site-urile de joburi si in sectiunea proprie de recrutare. Cele mai multe joburi vacante sunt pentru Bucuresti si Brasov, in cele doua birouri ale IBM Romania Global Delivery Center, centrul global de servicii pentru Europa de Est. IBM are doar 4 astfel de centre globale in intreaga lume, in India, China, Brazilia si Romania. Vezi joburile disponibile aici.

8. Vodafone. Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone Romania are disponibile in prezent circa 50 de joburi, atat pe partea tehnica, dar mai ales pe cea comerciala. Orasele in care Vodafone angajeaza personal in prezent sunt Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Deva, Mangalia, Galati, Calarasi, Baia Mare si Craiova. Vezi oferta de joburi a Vodafone aici.

9. CGS Romania. Furnizorul de servicii de outsourcing si call-center Computer Generated Solutions (CGS) continua ofensiva recrutarilor inceputa anul trecut. Firma are disponibile zeci de joburi in prezent pentru cele doua sedii din Bucuresti si Brasov si intentioneaza sa deschida in iunie un call center in Sibiu in iunie, care va avea 300 de angajati. CGS cauta in special studenti in ani terminali si proaspat absolventi, cunoscatori de limbi straine, dar si team leaderi, manageri sau personal pentru functiile suport. Vezi lista joburilor aici.

10. Pentalog. Grupul francez de consultanta IT si dezvoltare software Pentalog se extinde masiv in Romania anul acesta si recruteaza sute de specialisti in Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Sibiu si Bucuresti. Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru dezvoltatori si ingineri sofware. Pentalog a deschis recent un nou centru de productie la Cluj-Napoca, unde intentioneaza sa angajeze 60 de oameni. Vezi lista joburilor aici.

Sursa stire: Realitatea.net