150 de unitati ale Fiscului, programate pentru desfiintare pana in 2012

Data publicarii: 24-05-2011 | Finante-Banci



Executivul urmeaza sa aprobe o ordonanta in acest sens in sedinta de maine a guvernului

Restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala va incepe in aproximativ doua luni, respectiv in a doua jumatate a acestui an, dupa ce guvernul ar urma sa aprobe maine ordonanta prin care aceasta reorganizare va avea un temei legal. Procesul va fi realizat in doua etape, iar aproximativ 150 de directii din teritoriu vor fi desfiintate.

Executivul urmeaza sa aprobe in sedinta de guvern de maine ordonanta prin care Agentia Nationala de Administrare Fiscala va fi restructurata, potrivit masurilor convenite cu expertii Fondului Monetar International. Astfel, aproximativ 150 de directii din teritoriu din peste 400, cate sunt in prezent, ar urma sa fie desfiintate. De asemenea, vor fi infiintate opt administratii regionale. Personalul din directiile care vor disparea va fi relocat catre birourile care raman, potrivit oficialilor institutiei. 

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, a aratat, la sfarsitul lunii trecute, ca restructurarea se va face in doua etape si va fi finalizata la sfarsitul anului 2012. 

Integral in Fin.ro