Avem referendum cu doua intrebari la 26 iunie

Data publicarii: 24-05-2011 | Politica



Consilierii generali au modificat ieri atat data referendumului pentru Legea Capitalei, cat si intrebarile ce vor fi puse populatiei. Din cele sapte initiale au ramas doar doua. Cele doua intrebari propuse de PDL si adoptate sunt considerate de catre primarul general "tendentioase", iar consilierii din Opozitie spun ca sunt ilogice. 

La 26 iunie, bucurestenii sunt chemati la vot pentru a raspunde cu "da" sau "nu" urmatoarelor  doua intrebari: "Va doriti o Capitala cu sapte administratii centrale controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?".

La o luna si jumatate de la vechea hotarare de consiliu, care prevedea ca referendumul sa fie la 19 iunie si sa contina sapte intrebari, tot consilierii PDL au reusit ieri sa modifice numarul, dar si forma acestora.

10 milioane de lei pentru consultarea populatiei

Chiar daca timp de doua saptamani reprezentantii partidelor politice din consiliu s-au intrunit la sediul primariei si au purtat negocieri asupra referendumului, ieri, in sedinta de indata, acestia au avut propuneri diferite. USL propusese ca pe buletinele de vot sa se afle intrebarile: "Sunteti de acord ca primarii de sector sa fie alesi de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti?; Sunteti de acord cu desfiintarea consiliilor locale de sector?"

Integral in Adevarul