Scandal la Parlament:Disponibilizarile din MAI, respinse de Parlament.Puterea cere reluarea votului

Data publicarii: 24-05-2011 | Politica



Proiectul legii privind disponibilizarile din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputatilor, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", fata de 167 necesare pentru aprobare.

Proiectul legii privind disponibilizarea a peste 9.500 de angajati ai MAI nu a trecut de votul Parlamentului. Proiectul de lege  a fost votat de 150 de deputati, 132 au votat impotriva, iar pentru adoptare era nevoie de 167 de voturi.

Puterea a pus umarul la respingerea proiectului, 23 de parlamentari ai majoritatii refuzand sa voteze sau au optat impotriva. Rezultatul a fost primit cu urale din partea opozitiei dar si din partea a peste 20 de membri ai Asociatiei Politistilor care purtau  tricori cu mesaje "Nu disponibilizarilor" sau "Nu decimati politia".

Liderul PSD, Victor Ponta sustine ca s-a votat electronic, iar rezultatul este clar. Totusi, potrivit lui Ponta, Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor cere reluarea procedurii de vot. Solicitatea ei ar veni in urma unui telefon primit dupa aflarea rezultatului, mai spune seful PSD.

Sursa: Realitatea.net