Se apropie sfarsitul ofertelor low-cost

Data publicarii: 25-05-2011 | Turism



Operatorii aerieni au majorat deja preturile biletelor din cauza scumpirii combustibilului. Practic, si pentru cele mai ieftine bilete se vor percepe tarife mai mari. Cat vor mai rezista companiile low-cost? Destul de putin, avand in vedere cresterea costurilor pe intreg lantul de operare.

Cotatiile ridicate ale barilului de petrol si-au lasat amprenta si asupra industriei aviatice. Peste tot in lume, operatorii aerieni au majorat pretul biletelor din cauza cheltuielilor in crestere cu combustibilul. Nici macar transportatorii low-cost nu au reusit sa evite scumpirea. Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a majorat pretul de baza al biletelor de avion cu 12% in ultimul an.

Pentru urmatoarele 12 luni, reprezentantii companiei anunta o crestere similara. In intervalul martie 2010 - martie 2011, costurile cu combustibilul ale transportatorului aerian au crescut cu 37%, ajungand la 1,23 de miliarde de euro, potrivit "The Wall Street Journal". Pentru urmatorul an, Ryanair se asteapta ca aceste cheltuieli sa se majoreze cu 350 de milioane de euro.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: