Ce sanse mai ai la un credit de nevoi personale fara garantii

Data publicarii: 25-05-2011 | Finante-Banci



Cererea pentru imprumuturile de nevoi personale creste. Insa, daca nu sunt garantate, bancile ezita sa le acorde: cea mai mare parte a creditelor neperformante provine din acest sector.

 Majoritatea creditelor de nevoi personale oferite in prezent de banci sunt garantate cu ipoteca, servind la refinantarea unor imprumuturi vechi. Cel mai important eveniment de pe piata bancara de anul trecut, aparitia Ordonantei 50 si a legii prin care aceasta a fost adoptata, si-a facut simtit efectul la finele anului trecut si inceputul acestui an, animand piata creditelor de nevoi personale. Astfel, scaderea costurilor pe care debitorii trebuiau sa le suporte pentru refinantarea creditelor a determinat tot mai multi clienti sa caute conditii mai bune pentru imprumuturile in derulare, scrie Evenimentul Zilei

La randul lor, bancile sunt dispuse sa refinanteze, in special prin credite sustinute de ipoteca. 

"Estimam ca cererea pentru credite de nevoi personale cu ipoteca va inregistra o crestere in anul 2011, mai ales datorita refinantarilor", spun oficialii OTP Bank Romania.

Greu de luat bani, daca nu ai garantii 

Perspectivele creditelor de nevoi personale negarantate sunt ceva mai proaste, desi cererea pentru acestea e in crestere. "De la inceputul acestui an, am inregistrat o crestere semnificativa a cererii de credite de nevoi personale fara ipoteca, in comparatie cu anul trecut", spun oficialii Raiffeisen. 

Cand nu ai garantii, bancile devin mai sceptice, luand in calcul ca, in criza, cel mai mare volum de credite neperformante a fost inregistrat la creditele fara garantii. 

Cititi integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: