Fitch a retrogradat ratingul Banca Romaneasca

Data publicarii: 26-05-2011 | Finante-Banci



Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a retrogradat miercuri, la 'B plus' de la 'BB' ratingurile subsidiarelor din Bulgaria si Romania ale bancii grecesti National Bank of Greece, respectiv United Bulgarian Bank si Banca Romaneasca S.A.

Agentia a retrogradat si ratingul subsidiarei din Bulgaria a bancii grecesti EFG Eurobank Ergasias S.A., Eurobank EFG Bulgaria AD, informeaza un comunicat de presa.

 De asemenea, Fitch a plasat sub supraveghere cu implicatii negative ratingurile acordate United Bulgarian Bank si Banca Romaneasca S.A. in timp ce in cazul Eurobank EFG Bulgaria AD Fitch a decis sa retraga ratingurile deoarece nu mai are acces la suficiente informatii pentru a mentine ratingurile, scrie Money.ro

 Agentia de evaluare a precizat ca retrogradarea subsidiarelor din Bulgaria si Romania urmeaza unei actiuni similare luate in cazul ratingurilor bancilor grecesti NBG si Eurobank si reflecta capacitatea slaba a bancilor mama in a oferi sprijin pentru subsidiarele lor in caz de nevoie.

 Plasarea sub supraveghere cu implicatii negative reflecta punctul de vedere al Fitch potrivit caruia profilul de credit al bancilor mama si cel al subsidiarelor vor fi strans legate in viitorul apropiat. Fitch considera ca orice deteriorare semnificativa la nivelul bancilor mama le va reduce capacitatea de a-si sprijini subsidiarele in caz de nevoie.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: