Primii angajati Apple: Ce-au fost si ce-au ajuns

Data publicarii: 27-05-2011 | IT&C


Apple s-a identificat intotdeauna prin persoana lui Steve Jobs, cel care a devenit catalizator pentru succesul care a adus Apple in topul celor mai valoroase companii tech. Ca orice lider adevarat, insa, Jobs nu a facut totul pe cont propriu, ci a avut in jur oameni cu pondere considerabila in evolutia companiei. 

Iata o lista primilor oameni care au calcat pragul Apple in faza de start-up si unde au ajuns ei, in ziua de azi, pe BloomBiz.ro

Steve Wozniak 

Expertul tehnic Steve Wozniak a avut mari dubii cand a fost nevoit sa decida daca vrea sau nu sa accepte oferta Apple, analizand serios si oferta pe care HP i-o facuse.  El este si in ziua de astazi angajat Apple si inca pastreaza legatura cu Steve Jobs.

Mike Marakkula

Marakkula a avut o influenta tot atat de mare asupra companiei ca si Steve Jobs sau Steve Wozniak , prin investitia sa de 250.000 de dolari pentru care a obtinut 30% din companie. El a contribuit la managementul companiei, a dezvoltat un plan de afaceri, a angajat primul CEO si tot el a fost cel care l-a convis pe Wozniak sa se alature echipei. Marakkula a ramas in Apple in 1997, fiind martor la plecarea si intoarcerea lui Jobs in companie. De atunci a investit in cateva start-up-uri si a donat sume considerabile de bani centrului sau de Etica Aplicata.

Cititi stirea integral in BloomBiz.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: