Noi reguli privind pirateria si descarcarile ilegale

Data publicarii: 27-05-2011 | IT&C



Comisia Europeana a prezentat marti noi planuri in care sunt incluse noi reguli privind pirateria digitala, creearea unui cadru legal pentru administrarea transfrontaliera a drepturilor de autor in domeniul muzical si modernizarea legilor pentru marcile inregistrate.

O arie vizata de Comisia Europeana este cea a administrarii drepturilor de autor din domeniul muzical. 

In prezent, fiecare stat are dreptul de a elibera licente de drepturi de autor in muzica, insa felul in care sunt cumparate si vandute aceste drepturi de autor a fost schimbat considerabil de catre internet.

"Este esential pentru economia Europei sa asiguram un nivel adecvat de protectie a proprietatii intelectuale pe piata unica", explica Michel Barnier, comisarul european pentru Piete Interne. 

Uniunea Europeana se va ocupa de aceasta problema si va gasi solutii pentru simplificarea acestor procese, prin stabilirea unor reguli comune pentru societatile care cumpara drepturi de autor in domeniu, care strang veniturile generate si apoi distribuie sumele aferente artistilor si caselor de discuri. 

Si, pentru ca muzica sa devina disponibila in mai multe tari, UE a gandit un serviciu "legal clar si eficient pentru eliberarea de licente multiteritoriale" care, in prezent, se bazeaza pe acorduri reciproce intre companiile care ofera licente nationale. 

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: