Cladiri de sute de milioane de euro, abandonate in Capitala

Data publicarii: 27-05-2011 | Imobiliare



Desi valoreaza fiecare zeci, sute de mii sau chiar milioane de euro, disputele juridice sau lipsa banilor au transformat mii de ruine din Bucuresti din surse de profit in focare de infectie.

Constructii incepute inainte de 1990 si neterminate nici in ziua de azi. Cladiri ridicate in ultimii ani si nefinalizate din varii motive (de cele mai multe ori, pentru ca dezvoltatorii au ramas fara bani). Dar mai ales imobile vechi, care nu au reusit inca sa-si capete un statut juridic clar dupa ce peste ele au trecut, pe rand, tavalugul nationalizarii si haosul retrocedarilor.

Potrivit ultimelor date, in Bucuresti sunt in lucru peste 42.400 de dosare de retrocedare in baza Legii nr. 10/2001. In cei zece ani care au trecut de la adoptarea acesteia, au fost emise doar 13.800 de dispozitii de retrocedare si au avut loc efectiv numai 2.971 de puneri in posesie.

Este clar ca dosarele de revendicare inca nerezolvate nu se refera la un numar egal de cladiri. Unele vizeaza terenuri, altele doar un apartament, iar unele se suprapun (pentru aceeaSi proprietate se lupta mai multe persoane).

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: