Ce sanse la credite mai au firmele mici

Data publicarii: 27-05-2011 | Finante-Banci



Dupa doi ani de declin, sectorul IMM-urilor da semne de revenire. In ultimele luni, tot mai multe intrepinderi mici si mijlocii acceseaza credite pentru investitii.

Cererea de credite pentru IMM-uri ar putea creste in perioada urmatoare sustin reprezentantii bancherilor si ai oamenilor de afaceri. Acestia isi argumeteaza afirmatiile prin evolutiile bune din ultima jumatate de an, numarul insolventelor si al imprumuturilor neperformante reducandu-se continuu. 

Mai multe credite in lei

Directorul pentru IMM-uri de la Alpha Bank, Daniela Niculescu, considera ca datele statistice oficiale din ultimele sase luni indica o stabilizare a mediului macroeconomic.

"Atat din punct de vedere statististic, cat si din perceptiile pe care le avem asupra pietei in prezent putem spune ca s-a creat o stabilitate la nivel macroeconomic. Astfel, creditul guvernamental a inregistrat o crestere de 2,1% in perioada aprilie 2010 - aprilie 2011. Nu este o crestere semnificativa, dar este o imbunatatire. In ceea ce priveste structura acestuia din punct de vedere al valutelor in care a fost acordat observam o crestere semnificativa a creditelor in lei de 6,6%, iar cel in euro de doar 4,8%. Asistam asadar la o ronizare a creditelor companiilor, aspect datorat si evolutiei dobazii la creditele in lei", a declarat Daniela Niculescu.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: