Ce poate duce Bursele in jos

Data publicarii: 27-05-2011 | Bursa




Profesorul american Nouriel Roubini spune ca incetinirea cresterii economice va fi cea care va determina intoarcerea pietelor.

Prin prisma acestei realitati, toate elementele negative ignorate in trendul ascendent vor deveni motive de vanzare.

Faptul ca autoritatile au tras toate "gloantele" si nu mai au spatiu pentru noi stimuli va accelera declinul.

"Paharul este pe jumatate plin", a spus Nouriel Roubini, profesor la Stern School of Business a Universitatii din New York, la cea de-a opta editie a Forumului Financiar organizat de Forum Invest si BNR, descriind imbunatatirea indicatorilor macroeconomici din ultimul an. Totusi, exista o multitudine de factori de risc, la care investitorii ar putea deveni mai receptivi in conditiile in care cresterea economica ar incetini vizibil.

Problemele din piata rezidentiala americana, tensiunile din Orientul Apropiat si efectele negative ale cresterii cotatiei petrolului, derapajul inflationist in tarile emergente si pericolul unor aterizari dure ale respectivelor economii, riscul suveran din statele periferice ale zonei euro si consecintele cutremurului din Japonia au fost ignorate de investitori in actualul trend ascendent, a amintit Roubini. El avertizeaza ca pietele si-ar putea schimba radical optica daca s-ar observa o incetinire a cresterii economice, iar aversiunea la risc s-ar putea reintoarce.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: