Piata imobiliara romaneasca are nevoie de mai multa lichiditate

Data publicarii: 27-05-2011 | Imobiliare



Conferinta din cadrul Targului National Imobiliar (TNI), desfasurata pe 26 Mai, la Palatul Parlamentului, a adus in atentia publicului una dintre cele mai arzatoare probleme ale momentului: masurile prin care Romania poate deveni mai atractiva pentru investitorii straini, astfel incat sa depaseasca efectele prduse de criza economic recent experimentata.

 La dezbatere au participat dezvoltatori imobiliari de success, romani si straini, precum australianul Andrew Prelea, CEO South Pacific Group si Dan Ioan Popp, CEO Impact si detinatorul ansamblului Residential Greenfield. De asemenea, prezidiul care a condus discutiile a fost completat de consilierul pe problem economice si comerciale din cadrul ambasadei Greciei in Romania, Effrosyni Mita si Sofronis Strinopoulos, reprezentantul Camerei de Comert si Industrie Eleno-Romane.

Potrivit lui Ionut Butoi, presedintele Asociatiei Imobiliare Romane (AIR), piata de real estate din Romania da semne de revenire, iar investitorii straini se arata din nou interesati de terenurile si de proprietatile din aceasta regiune.

Unii dintre cei mai activi dezvoltatori prezenti pe piata romaneasca sunt grecii, care contribuie in prezent cu peste 3,5 miliarde euro in economia romaneasca, conform spuselor doamnei Effrosyni Mita. Potrivit acesteia, numarul companiilor grecesti de pe piata romaneasca a crescut semnificativ in ultima perioada, pe toate ariile de activitate din sectorul de real-estate. Dezvoltatorii, consultantii si brokerii eleni de real estate si-au continuat activitatea chiar si in timpul recesiunii, in nenumarate orase din tara.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: