Actiunile FP s-au intors pe scadere, intr-o piata in crestere

Data publicarii: 30-05-2011 | Bursa




Bursa a avansat usor, cu 0,68%, intr-o piata in care actiunile Fondului Proprietatea (FP) s-au intors pe scadere, dupa o zi de crestere, si s-au apropiat din nou de nivelul minim de la listare, in timp ce titlurile Oltchim (OLT) si Azomures (AZO) au urcat cu peste 8% si, respectiv, cu 12%.

Majoritatea actiunilor de la BVB au fost tranzactionate inca din primele minute la preturi usor peste ultimele cotatii de joi, insa lichiditatea pietei a fost concentrata doar pe cateva titluri, potrivit Mediafax.

Directorul de operatiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci, spune ca evolutia de vineri nu poate fi considerata relevanta, tocmai din cauza rulajelor reduse consemnate de cele mai multe actiuni.

"Vanzatorii asteapta o nervozitate a cumparatorilor pentru a vinde. Pe de alta parte, cei care au vandut in sedintele de scadere asteapta sa treaca aceasta perioada de revenire si vor sa intre la cumparare doar pe un nou val de corectii. Se pare ca in ultimele doua zile atat pe partea de cerere, cat si pe cumparare investitorii au fost mai relaxati si din acest motiv au fost si volume mici pe cele mai multe actiuni", a declarat Murgoci.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: